Astu villiyrttien maailmaan

Avaa ulko-ovi ja astu kynnyksen yli kevääseen, pajulinnun lauluun, sammakon kurnutukseen, hiirenkorvien vihreään ja mullan tuoksuun. Astu villiyrttien maailmaan.

Samoilu luonnossa saa uuden, ihanan ulottuvuuden, kun noukit polun varrelta tuoreet ruokavärkit mukaasi. Voikukan sileäreunaiset pikku lehdet, maitohorsman parsat ja nokkosen lehdet – siellä ne odottavat poimijaa.

Maitohorsman, tutun rentunruusun maku on kovin samanlainen kuin parsassa. Syötäväksi kelpaavat nuoret versot. Kypsennä maitohorsman parsoja pannulla voissa tai oliiviöljyssä parin minuutin ajan. Sirottele pinnalle hyvää suolaa – ja nauti vaikka mehevän pihvin kanssa.

Voikukka on todellinen vitamiinipommi.  Siinä on peräti 10 kertaa enemmän ravintoaineita kuin kaupasta ostetussa lehtisalaatissa, ja se on täysin ilmaista. Monissa Euroopan maissa voikukkaa pidetään hienona gourmet-ruokana, ja torilta ostettaessa siitä saa maksaa paljon. Sitä viljellään salaattikasvina.

Kun haukkaat tuoretta voikukan lehteä ja perään rucolaa, huomaat varmasti, että voikukka pärjää kilpailussa oikein hyvin. Pienet, uudet ja melko sileälaitaiset lehdet maistuvat parhaalta.

Heittäydytään yhdessä hakemaan terveyttä ja hyvää oloa luonnosta – hortoilemaan!

#sanasiivet #eheyttäväkirjoittaminen #assosiaatiokirjoittaminen #kaijamäättä #aurinkopuro #luovuudenlähde #löytöretkelläitseen #elämäntaide #mooli