Kevään ensimmäinen perhonen

Tehtävässä tarvitset pensselin, maalit (esim. akryylivärit tai akvarellivärit), vesikipon ja maalaamiseen sopivaa paperia

Peipon laulu, mullan tuoksu, kevään ensimmäisen perhosen värikkäiden siipien lepatus. Mikä tuo sinulle kevään, kesän keskelle talvea silloin, kun lumi sulaa puroiksi?

Auringon valo lämmittää jo, vaikka tuulee. Asfaltti on sula, maa vieressä valkoisen, hohtavan kinoksen alla. Joentörmäkin on sula, aurinko saanut voiton pakkasesta ja tuulesta. Kesän ensimmäinen perhonen lepattaa lumikinoksesta mullan tuoksuun.

Mikä on kevään tunne? Se voi olla ilo, riemu, innostus. Se voi olla suru, kaupaus, pahkahduttava tuskakin. Se voi olla jotain aivan muuta, sinulle omaa kevättunnetta.

TEHTÄVÄ: Kevät-maalaus

Mieti hetki kevääsi tunnetta ja väriä. Mikä on sinun kevääsi väri? Valitse sitten maaleistasi kevään värisi ja ala maalata kevättäsi paperille –

Kastele pensseli reilusti veteen ja ota maalia märällä pensselillä. Anna märän maalin muodostaa viivaa, pintaa, kuviota paperille. Pese sitten pensseli ja jatka levittämällä maalia pelkällä märällä pensselillä. Ota pensseliin lisää maalia, jatka eteenpäin maalaamista. Ja jälleen värin levittämistä pelkällä pensselillä ja vedellä. Pysäytä työskentelysi välillä ja siirry katsomaan työtäsi kauempaa. Jatka maalaten, levittäen väriä ja pysähdellen niin kauan kuin sinusta tuntuu hyvältä.

Kun olet valmis, katsele kuvaasi. Mitä näet? Miltä sinusta tuntuu, kun katsot maalaustasi?

#minnarimpiläinen #aurinkopuro #luovuudenlähde #löytöretkelläitseen #elämäntaide #koulutuskeskusmooli