Lähde on sisälläsi

Viime kesänä kuljin lastenlasteni kanssa tuttua metsätietä etsien polkua, joka johtaisi lapsuuteni lähteelle. Saniaiset ja mustikanvarvut olivat piilottaneet polun. Lähde jäi läikkymään mieliimme saavuttamattomana unelmana.

“Lähteen kirkas pinta on kuin suuri jalokivi vihreän metsän keskellä.” Eero T. Väisänen

Jokaisella meillä on sisällämme oma lähteemme, josta virtaa voimaa ja innostusta elämäämme. Polku voi joskus olla kasvanut umpeen, toisinaan on voinut vyöryä kiviä tukkimaan lähdettä Sijaintikin saattaa olla hukassa. Silloin mikään ei vain oikein saa syttymään, flow-tila on epärealistinen unelma.

Sisällämme lähde kuitenkin pulppuaa ja kasvattaa voimaansa löytääkseen uusia reittejä ulos. Elämäntaiteessa olemme löytöretkellä omaan itseemme, omalle sisäiselle lähteellemme. Joskus yksi siveltimen veto, yksi sana, kuva tai pysähtyminen hetkeen voi avata aivan uusia näkymiä. Näyttää tien lähteelle. Näyttää lähteen olemassaolon. Voimme ruokkia lähdettämme löytämällä niitä ajatuksia, jotka sytyttävät innostuksemme, saada sen pulppuamaan runsaampana. Silloin, kun katsomme lähteeseen, näemme omat kasvomme. Innostuneet, valoisat kasvomme.

“Se, mitä on takanamme tai edessämme, on pientä verrattuna siihen, mitä on sisällämme.”
Oliver Wendell Holmes

#luovuudenlähde #löytöretkellä itseen #elämäntaide #koulutuskeskusmooli #riittaliukko