LUOVUUS ON ELÄMÄNTAIDETTA

Luovuus on voimavara, joka on rakennettu jokaiseen ihmiseen. Luovuuden avulla voimme ratkaista ongelmia, leikkiä, nauttia ja rentoutua. Luova ihminen on oman elämänsä taiteilija ja arkkitehti.

Ihmisellä on tarve ymmärtää itseään ja ympäristöään, luoda kokonainen kuva itsestään ja elämästään. Elämäntaiteilu oivalluttaa ja lisää ymmärrystä itsestä: Kuka olen, mistä tulen, minne olen matkalla? Mistä kaikesta minä koostun? Mistä minun elämäni koostuu?

Kaiken kontrollin, suorittamisen ja jatkuvan saavutuspaineen keskellä olemisen ja luovan heittäytymisen taidot ovat yhä tärkeämpiä. Elämäntaide on uteliasta uskaltautumista tilaan, jossa voi vapaasti heittäytyä kokeilemaan, yhdistelemään, innostumaan.

Luovuuden treenejä voi tehdä missä vain. Aluksi tarvitaan tsemppausta, innostamista, uskallukseen houkuttelemista, ideoitakin. Mutta kun elämäntaiteilusta tulee elämänasenne, tuntuu, kuin olisi asettanut silmilleen uudet silmälasit, joiden läpi elämän asiat alkavat näyttäytyä monimuotoisemmilta. Välillä syvempinä, välillä laajempina. Ensin voi sävyjä löytyä enemmän, sitten lisää värejäkin.

Monimuotoisuus on mahdollisuuksien näkemistä. Se on joustavuutta ja vaihtoehtojen näkemistä. Se on rohkeutta ottaa ohjat käteen ja ajaa itse. Valita suunnan. Se on rohkeutta tarttua mahdollisuuteen. Hypätä keinuun ja ottaa vauhtia. Ja mikä tärkeintä, luovuus, monimuotoisuus ja mahdollisuuksien näkeminen lisäävät hyvinvointia.

Miten voin löytää luovuuttani? Jos haluat, voit kokeilla tehdä joka päivä toisin yhden asian. Ensimmäisenä päivänä se voi olla hampaiden peseminen eri järjestyksessä kuin tavallisesti. Lehden lukeminen lopusta alkuun. Tai jos luen sen niinpäin tavallisesti, niin nyt alusta loppuun. Jos tavallisesti teet aamutoimet hiljaisuudessa, laita nyt musiikkia kuulumaan. Valitse työmatkallesi toinen reitti. Kokeile ruoan sekaan uutta maustetta. Mitä kaikkea voikaan tehdä toisin!

Tutustu LUOVUUDEN LÄHDE – verkkotyöpajaan TÄÄLLÄ!

Lue artikkeli Olen elämäntaiteilija TÄÄLLÄ!