Rentoutus hoitaa mieltä ja kehoa

Sormeni kulkevat painekyllästettyjen lautojen hiekkaisissa urissa. Suljen silmäni, ja heleänsininen taivas katoaa. Kuulostelen itseäni. Miltä minusta tuntuu juuri nyt? Tunnen kovan laiturin kehoni alla. Aurinko lämmittää ihanasti poskiani. Ajatukset käväisevät aamupäivän koulutuksessa.

Vedän nenän kautta ilmaa sisään, syvään. Puhallan hitaasti ulos, keuhkot tyhjiksi. Jatkan hengittelyä, mutta vedän ilmaa sisään yhä syvemmin. Ja puhallan ulos yhä voimakkaammin, vielä muutaman kerran.

Avaan silmäni. Oloni on virkistynyt ja rento, eikä siihen tarvittu kuin pieni harjoitus.

Missä vaan voi rentoutua, ja tästä minirentoutuksesta on sinunkin helppo lähteä liikkeelle.

Ota aikaa itsellesi, ja opettele tärkeä rentoutuksen taito. Stressata jokainen osaa ihan luonnostaan, mutta tervehdyttävä rentoutus vaatii säännöllisen harjoittelun.

Rentoutuminen on tila, jossa käännyt kohti itseäsi. Tutustut paremmin omaan itseesi, tunteisiisi ja ajatuksiisi.

Rentoutuminen hoitaa mieltä ja kehoa. Sen vaikutukset ulottuvat kaikkialle: lihaksiin, autonomiseen- ja ääreishermostoon, immuniteettiin ja sisäeritysjärjestelmään.

Säännöllinen rentoutus tuo tyytyväisyyttä ja lisää mielihyvähormonien eritystä. Se vähentää stressiä ja ahdistusta, kipuja ja unettomuutta sekä auttaa palautumaan rasituksesta. Jo kymmenen minuutin päivittäinen rentoutus muuttaa ihmisen aivotoimintaa.

Rentoutusmenetelmiä on monenlaisia, varmasti sinäkin löydät omasi. Voisiko kehoskannaus olla se sinun juttusi? Voit halutessasi laittaa rauhallisen musiikin soimaan hiljaa taustalle.

Kehoskannaus: Asetu rauhalliseen paikkaan, hyvän olon asentoon. Käy kehosi läpi kohta kohdalta, niin tarkkaan kuin itse haluat, ikään kuin skannaten ja rentouttaen sen ajatuksissasi.

Voit sanoa mielessäsi: pääni ja kasvoni tuntuvat rennoilta ja lämpimiltä. Kaulani ja niskan lihakset rentoutuvat. Hartiat ja käsivarret, ranteet ja sormet. Rinta ja selkä. Vatsa. Pakarat ja reidet. Polvet ja sääret. Nilkat,varpaat ja jalkapohjat. Ihan siinä järjestyksessä kuin koet luontevaksi. Päivä päivältä tämä käy helpommin, ja huomaat rentoutumisen hyvät vaikutukset itsessäsi.

Ohjattuja rentoutuksia/meditaatioita löytyy mm. Youtubesta sekä Oivamielen ja Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.

Tutustu myös Tarinarentoutuksiin!

#sanasiivet #eheyttäväkirjoittaminen #assosiaatiokirjoittaminen #kaijamäättä

#aurinkopuro #luovuudenlähde #löytöretkelläitseen #elämäntaide #mooli