TYÖHYVINVOINNIN TYÖKALUPAKKI HELSINKI – teemoja

Terveiset Työhyvinvoinnin työkalupakki –koulutuksestamme Helsingistä! Se oli innostava, inspiroiva päivä –

Pieniä poimintoja päivän annista:

Optimismi on jaksamisen voimavara – sillä, miten suhtaudumme asioihin on ehkä vielä enemmän väliä, kuin olemme kuvitelleet. Tarkista säännöllisin väliajoin ajatuksiasi, asenteitasi ja uskomuksiasi.

Ihmisellä on luontainen tarve kehittymiseen – vapautetaan itsemme ottamaan vastaan uudet haasteet ja kehitytään.

Otetaan työhyvinvointi strategiseksi osaksi työyhteisön toimintaa, osaksi arkea. Osallistutaan jokainen sen kehittämiseen. Jokaisella myös vastuu itsellään oman työhyvinvoinnin ylläpidosta ja kehittämisestä.

Tunteet tarttuvat – tarkkaillaan, minkälaisia tunteita viemme työpaikalle mukana. Mitä saamme aikaan, kun tartutamme negatiivisuutta toisiimme työssä. Sanoita paha mielesi – tämä ei johdu teistä…

Vahvista vahvuuksia – huomio työn ja yksilön voimavarojen lisäämiseen.

Ollaan aktiivisia – vaikutetaan, ei valiteta!

Ihmisen aivot voivat tehdä vain yhtä asiaa tehokkaasti kerrallaan – kiinnitetään huomio informaatioergonomiaan. Miten aivomme voivat?

Puhu itsellesi kuin ystävälle. Paras tapa saada yhteys toiseen ihmisiin: nyökyttely, katsekontakti ja nyökyttely. Hymyile siis ja etsi hyvää, ole kiinnostunut.

Pidetään yllä luottamusta ja avoimuutta. Arvostetaan toisiamme. Mietitään, mitä termejä meillä käytetään – miten kutsumme toisiamme.

Joko työpaikallasi on työnilon laatikko. Sieltä hyvä nostaa asioita esiin viikon alussa tai vaikka viikon lopussa. Muistetaan hyvät käytöstavat – kiitos, ole hyvä ja anteeksi. Pienet ystävällisyydenosoitukset ja auttamiset, ollaan ihmisiä ihmisille.

Työhyvinvoinnin työkalupakin työkaluihin kurkistamme vielä 22.11.2016 Rovaniemen koulutuksessamme. Ilmoittaudu mukaan webinaariin tai lähikoulutukseen sivuillamme tai ota yhteyttä minna.rimpilainen@mooli.fi tai p. 044 019 7496 Minna Rimpiläinen.