Uudet tavat avaavat uusia ovia

Törmäsin somessa lainaukseen ”Vanhat tavat eivät avaa uusia ovia.” Tämän oivalluksen edessä oli pakko pysähtyä. Niin totta!

Oletko koettanut muuttaa elämäntapojasi? Tuntuuko sinusta, että olet kuin ohjelmoitu toimimaan niin, että automaattisesti ohjaudut jonnekin ei niin toivottuun tilaan?

Erilaiset ärsyke-reaktio -mallit ohjaavat meitä ja toimintaamme. On hyvä tiedostaa, että kyse on paljon enemmästä kuin valinnasta, syötkö pullan vai porkkanan.

Voit nimittäin itse muokata aivojasi, ne ovat plastiset, muuttuvat ja mukautuvat. Voit auttaa pientä limbistä järjestelmääsi kohentamaan oloasi, kun ajattelet ja käyttäydyt toisin kuin ennen. Voit ruveta korjaamaan aivoissasi syntyneitä virhekytkentöjä. Kun limbinen järjestelmäsi ja aivosi muuttuvat, elämäntapasi muuttuu ihan luonnostaan terveyttäsi ja hyvinvointiasi tukevaan suuntaan. Myös sinä muutut!

Kaikki se, mitä teet samalla tavalla kuin ennen, vahvistaa vanhoja hermokytkentöjäsi ja tapojasi. Kaikki se, minkä teet uudella tavalla, on luomassa aivoihisi uusia yhteyksiä ja avaamassa elämääsi uusia mahdollisuuksia.

Kun alat tehdä elämässäsi asioita toisin kuin ennen, saat aikaan positiivista säpinää aivoissasi – syntyy uusia terveitä synapsiyhteyksiä, ja käyttämättömiä kuihtuu pois. Aivot tykkäävät vaihtelusta.

Ota mielikuvitus avuksesi. Riko rutiineja. Vaihda kotona ja työpaikalla huonekalujen paikkaa. Siirry ruokapöydässä oven puolelle, jos tähän asti olet istunut ikkunan vieressä. Pidä lusikkaa syödessäsi ”väärässä” kädessä. Kulje työpaikalle toista reittiä kuin ennen. Ilmoittaudu uudelle, ihmeelliselle kurssille. Aloita harrastus, josta et ole osannut edes haaveilla.

Katkaise negatiiviset ajatukset. Ajattele itseäsi lempeästi ja rakastaen. Pidä itsestäsi hyvää huolta – olet sen arvoinen.

Uudet tavat avaavat uusia ovia!

Tehtävä: Mieti, miten voit rikkoa rutiinejasi – ja toteuta ideat. Jaa niitä muidenkin iloksi.

#sanasiivet #eheyttäväkirjoittaminen #assosiaatiokirjoittaminen #kaijamäättä
#aurinkopuro #luovuudenlähde #löytöretkelläitseen #elämäntaide #koulutuskeskusmooli