Riitta Liukko

Koulutuskeskus Mooli_Luovuuden_Lahde_Riitta_Liukko

Logoart -taideterapiaohjaaja
Elämäntaidekouluttaja
Energiahoitaja

Riitta Liukko on Logoart -taideterapiaohjaaja ja Elämäntaide -kouluttaja sekä Energiahoitaja. Elämäntaiteilijoiden matkalle hän on löytänyt erilaisilta kursseilta ja ihanista kirjoista, jotka kutsuvat tarttumaan, kokemaan ja oppimaan. Riitta kuvaa työtään:

”Tämä matka on mukavaa ja joskus haastavaakin. Työkaluja, joita olen löytänyt matkaltani, sovellan luovasti työssäni. Ryhmät ja ryhmään kuuluminen on tärkeää minulle – yhdessä olemme paljon enemmän! Kiitollisena haluan jakaa eteenpäin sitä, mitä olen saanut.

Kasvuni alkoi pienen maalaiskoulun öljyvärin ja tärpätin tuoksuisessa kodissa. Pohjautuuko vahva tunteeni värien vaikutuksesta ihmiseen jo noihin lapsuusvuosiin? Intohimoni on ollut ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Välillä on polkuni ollut vaikeasti löydettävissä, sitten on aurinko taas tullut esiin pilven takaa ja matka on voinut jatkua.

Tein kymmenen vuotta työkseni rakukeramiikkaa ja sanoin usein, että savi on hyvin terapeuttinen materiaali. Sykähdyttäviä elämyksiä koin seuratessani lasitteiden sulamista hehkuvassa tuhatasteisessa uunissa ja savustuksen jälkeen löytäessäni ainutkertaisen lopputuloksen, värien sävyt ja säröt, noen ja tuhkan alta. Tehdessä vahvistui myös käsillä tekemisen merkitys. Se, mitä teemme käsillämme, vaikuttaa vahvasti meihin.

Olemme taideteoksia jokainen. Elämäntaiteen matkaa kuvaa hyvin rakukeramiikan tekniikka – työskennellessä väriemme sävyt ja vivahteet tulevat paremmin esiin elämän tuoman savun ja noen alta.”