Peilityisten maa – koulutus tarinarentoutusten maailmaan, Oulu 30.9.-1.10.

295,00 Sis. alv 24%

Kuvaus

Haluatko löytää uusia työkaluja työhösi lasten keskellä? Oletko kiinnostunut tarinoiden voimasta ja siitä, miten rentouttavat tarinat auttavat lasta hengähtämään arjen keskellä? Varaa paikkasi syksyn Peilityisten maa -tarinarentoutuskoulutukseen!

Koulutuksen toteutus: 30.9.-1.10.2024 klo 9-16
Koulutuksen paikka: Oulunsalon kirjaston koulutustila, Kauppakeskus Kapteeni
Tarinarentoutuskouluttaja: Minna Rimpiläinen
Hinta koulutukselle: 295 € (sisältäen materiaalit ja alv 24 %)

”Tarinarentoutukset auttavat lasta hengähtämään tarinoiden maailmassa kesken päivän touhujen tai illalla ennen nukahtamisen hetkeä. Tarinarentoutusten teeman mukaisesti olemme kaikki peilejä toisillemme. Kun lapsi saa riittävästi välittävää ja rakastavaa peiliä, hän kasvaa kokonaiseksi ja hänestä tulee näkyvä. Välitetään siis ja rakastetaan!”

Tarinarentoutukset ovat rentouttavia ja rauhoittavia tarinoita, jotka tempaavat mukaansa niin aikuisen kertojana kuin lapsetkin. Tarinarentoutuksissa Peilityiset ja eläimet pysähtyvät lepäämään ja miltei huomaamatta mielikuvituksemme luo meistä pienen Peilityisen tai eläimen ja teemme samoin.

Koulutuksessa saat tietoa ja kokemusta rentoutumisesta ja tarinoista – tarinoiden ja tarinarentoutusten kertomisesta, kerrottujen tarinoiden merkityksestä sekä lapsen kohtaamisesta tarinoiden ja rentoutumisen hetkien kautta. Koulutuksessa tutustutaan erilaisten tarinarentoutusten maailmaan: Kerrottavat ja kuunneltavat tarinarentoutukset, toiminnalliset tarinarentoutukset ja tarinarentoutukset, joissa tarinarentoutus ja taidekasvatus yhdistyvät.

Koulutuksessa toteutetaan omat juonikortit tarinarentoutuksiin, kerrotaan, kuullaan ja eletään yhdessä tarinarentoutuksien maailmassa. Koulutuksessa valmistamme teemanmukaisen sadesoittimen, jota voi käyttää luomaan äänimaisemaa, kun kertoo tarinarentoutuksia lapsille. Koulutuksessa on tärkeää kokemuksellisuus – pääset itse työskentelemään, kokemaan tarinarentoutusten maailman ja harjoittelemaan. Tavoitteena on, että sen jälkeen voit ottaa ensimmäiset tarinarentoutukset käyttöön samantien työssäsi.

Koulutus on ammatillista lisäkoulutusta.

Kuuntele näyte karhunpennuista kertovasta tarinarentoutuksesta:

Lue lisää Peilityisten maa -tarinarentoutuksista täällä!

Tarinarentoutuskouluttaja

Kouluttajana toimii TaM Minna Rimpiläinen, joka on toinen tarinarentoutusmaailman kehittäjistä. Rimpiläinen on Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Reteaming –valmentaja, Elämäntaidekouluttaja, Logoart taideterapiaohjaaja ja Avekki kouluttaja (koulutusta aggression kohtaamiseen).

Rimpiläinen on työskennellyt ADHD- ja Aspergernuorten kanssa sekä henkilökohtaisena avustajana että ryhmän ohjaajana. Hyvinvointia vahvistavaa taidetyöskentelyä, luovuustyöskentelyä ja taidekasvatustyöpajoja hän on ohjannut päiväkodeissa, kyläkouluilla, koulujen pienluokissa ja sairaalakoulussa. Hyvinvointia vahvistavaa taidetyöskentelyä lisäksi myös mielenterveyskuntoutujille ja ikääntyneille (palvelukoti, muistisairaat). Sairaalakoulun sekä Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuortenpsykiatrian yhteishankkeessa vuonna 2020-2021 Rimpiläinen on kehittänyt hyvinvointia vahvistavan taidetyöskentelyn menetelmää apukeinoksi kriisivaiheessa olevien nuorten ja lasten kuntoutumiseen.

Varaa paikkasi pian ja kysy lisätietoja!

Voit osallistua koulutukseen myös ammatillisena lisäkoulutuksena, jolloin sen kustannukset on mahdollista vähentää verotuksessa. Maksutapoina käyvät myös Epassi ja Edencard/Edenred.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan koulutukseen – ja Peilityisten pieneen suureen maailmaan!

Tarinallisin terveisin,

Minna
p. 044 019 7496 ja minna.rimpilainen@mooli.fi.

Palautteita  tarinarentoutustuokioista päiväkodissakoulutuksista ja koulutuksista:

”Tykkäsin tarinan opetuksesta ja selkeästä ohjauksesta”
”Lämmin ja rauhallinen tilanne”
”Suosittelen varsinkin erityislapsille/ryhmille”
”Päivän touhujen keskellä on hyvä pysähtyä ja antaa kehon rentoutua ja mielen. Oppii oman kehon hallintaa, keskittymiskykyä ++”
”Rentoutushetki rauhoittaa muiden touhujen keskellä. Pienessä ryhmässä tarinarentoutukseen on helppo rauhoittua ja keskittyä. Sen jälkeen puuhat jatkuivat rauhallisina”
”Toimiiko – kyllä!”

Palautetta Tarinarentoutus –koulutuksesta:

”Mukava ajatuksia herättävä päivä. Sain mukavasti aiheita ja ideoita työhöni : ) Kiitos!”
”Olipas kiva, rentouttava ja luovuutta ruokkiva ”työpäivä”. Tosi hyvällä mielellä lähden kotiin.”
”Mukava ja rentouttava päivä. Maalaus ei ole vahvuuteni eikä vapaa maalaus varsinkaan. Rohkeasti innostuin kuitenkin.”
”Tarinoiden työstäminen oli mukavaa ja hyötyisää.”
”Tuli uusia ideoita, joita voi käyttää töissä, kiitos!”
”Tarinoiden työstäminen oli tosi mukava uusi juttu ja kokemus.”
”Kiitos – sopiva jaksotus rentoutus ja tekeminen. Konkreettista, helposti omaan työhön vietävää.”
”Mukava ja kiva päivä. Mukavaa oli tehdä töitä ja purkaa yhdessä.”
”Kivaa. Kiitos. Tunsi että kaikki on oikein… Sopivasti kaikkea, draamaakin mukana.”
”Kiitos. On ollut todella antoisa ja mukava päivä.”
”Tosi mukavaa oli, aivan IHANIA tarinoita – noiden parissa on mukava alkaa viettää lasten kanssa aikaa. KIITOS PALJON!”

Koulutuksen peruminen
Ilmoittautuminen on sitova. Koulutusmaksu palautetaan, jos koulutus ei toteudu. Peruminen viimeistään 1 kk ennen koulutuksen alkamista, koulutuksen maksu palautetaan kokonaan. Peruminen viimeistään 2 vko ennen koulutuksen alkamista palautetaan 50 % koulutuksen summasta. Peruminen myöhemmin, koulutuksen maksua ei palauteta.