CD ladattava: Ihmepensas – Tarinarentoutuksia lapsille

19,00 Sis. alv 24%

Tarinarentoutukset ovat mukaansatempaavia, rentouttavia tarinoita!

Ihmepensas – Tarinarentoutuksia lapsille sisältää:

1. Tervetuloa Peilityisten maailmaan 3’57
2. Keltaisen linnun lepo 4’12
3. Ihmepensas 6’46
4. Kun Jakovetusta ei näy 9’59
5. Vilppu ja unijänis 9’14
6. Talviuni 6’42
7. Talviuni – lopetus 2’43
8. Yö Peitunturin juurella – rentoutusmusiikkia 14’06

Yhteensä tarinoiden maailmaa 60 minuuttia.

Tuote on lataustuote ja sisältää 3 latauskertaa.  Jos sinulla on jotain kysyttävää ladattavaan tuotteeseen ja lataamiseen liittyen, otathan yhteyttä Puhelin 044 019 7496/Minna tai minna.rimpilainen@mooli.fi.

Kuvaus

Tarinarentoutukset antavat levollisen pysähtymisen hetken lapsen päivään. Ne tempaavat mukaan Peilityisten maailmaan ja opettavat hauskalla tavalla levollisuutta, rentoutumista, pysähtymistä ja rauhoittumista. Tarinarentoutustuokiot auttavat lasta keskittymään paremmin ja antavat voimaa ja iloa päivään.

Rentoutuksia voivat käyttää kaikki lasten kanssa olevat. Ne sopivat aivan kaikille tarinoista sekä levollisuuden ja rentoutumisen hetkien tuomasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Tarinoiden taustalla on musiikkia ja luonnonääniä.

Kuuntele ääninäyte Karhunpentu -tarinarentoutuksesta:

Kun kuuntelet tarinarentoutuksia, voit kuvitella itsesi tarinoiden eläimiksi ja peilityisiksi ja tehdä miten he tekevät, kun rentoutuvat. Voit ohjata myös lasta tekemään samoin. Ennen kuin alat kuunnella tarinaa, voit mennä selinmakuulle ja sulkea silmäsi, jos se tuntuu hyvältä ja on mahdollista.

Samaa tarinarentoutusta on hyvä kuunnella useita kertoja. Silloin tarinarentoutus tulee lapselle tutuksi ja hänellä on aikaa rauhassa opetella pysähtymistä ja rentoutumista. Saman tarinarentoutuksen kuunteleminen useita kertoja luo myös turvallisuuden tunnetta ja antaa kokemuksen onnistumisesta ja oppimisesta.

Nämä tarinarentoutukset sopivat hyvin nukahtamisen hetkiin. Talviuni –tarinarentoutuksen jälkeen tulee pieni Talviuni loppuun –tarinarentoutuksen lopetus. Sen voi kuunnella joko heti Talviunen perään tai silloin, kun on aika herätä ja nousta ja jatkaa touhuja.

PEILITYISKYLÄN SYNTY – tarinarentoutusten maailmaa

Me olemme niin kuin peilityislapset – välillä iloisia, välillä surullisia, onnistumme ja epäonnistumme. Koitamme välillä olla rohkeampia ja uskaltavampia kuin olemmekaan. Peilityislasten silmät näkevät välillä asioita, joita ei nähdä silmillä. Aivan kuin sinä ja minä. Peilityislapset voivat halutessaan kasvattaa selkäänsä siivet ja lentää. Aivan kuin sinä ja minä – tai – onko se sittenkään mahdollista?

Peilityiskylä –tarinat ovat äitien tarinoita lapsille. Ne ovat syntyneet äideiltä, joilla on monta lasta. Monta erilaista lasta, rauhallista ja vilkasta lasta ja lasta siltä väliltä. Nämä äidit toivovat, että tarinarentoutuksista välittyisi se, miten tärkeitä ja rakkaita kaikki lapset ovat. Äidit toivovat, että näiden tarinoiden kautta lapset oppisivat pysähtymään ja rentoutumaan välillä, kaiken touhun ja virikkeiden ja puuhaamisen keskellä. Oppisivat tuntemaan ja ymmärtämään itseään lisää, ja toista ihmistä. Oppisivat tuntemaan itseään ja samalla sitä, miten ja miksi toimivat. Oppisivat valitsemaan oikein, kunnioittamaan ja kuulemaan itseään ja toista. Välittämään itsestään, toisistaan ja eläimistä.

Tavoitteena Peilityiskylä –tarinoilla on rentoutumisen lisäksi viedä lapset kerrottujen tarinoiden maailmaan. Tarinarentoutusmaailman tarinat on tarkoitettu kerrottaviksi ja elettäviksi. Tarinoista on koottu kaksi CD:tä. Ajatus on, että voit kuunnella tarinoita lasten kanssa yhdessä.  Ja useita kertoja samaa tarinaa. Näin tarina tulee tutuksi ja lapsi saa aikaa opetella ja oppia rentoutumaan ja pysähtymään. Se luo myös turvallisuuden tunnetta lapselle.

Tarinarentoutukset kertovat Peilityiskylän maailmasta – peilityislapsista, Äkävaarista, kaikkien lasten Isotädistä. Ne kertovat luonnosta Peilityiskylän ympärillä, sen metsästä, tunturista ja eläimistä.

Peilityiskylä sai nimensä siitä, miten me ihmiset olemme peilejä toisillemme. Meissä olevien peilineuronien kautta tunnemme, miltä toisesta tuntuu. Pienelle vauvalle äiti ja isä ja äidin ja isän kasvot ovat peili. Ne peilaavat vauvasta tulevan ilon ja surun ja nämä tulevat todeksi.

Samalla lailla vähän isommat lapset (niin kuin me aikuisetkin) tarvitsemme peilejä, ihmisiä, jotka peilaavat sitä mitä me olemme. Näin meistä kasvaa kokonaisia ja näkyviä ja meistä tulee totta.

Tarinat ja kertominen:
KM Anna Virtanen ja TaM Minna Rimpiläinen
Äänitys, editointi ja musiikki: Veikko Virtanen

©Kaikki oikeudet pidätetään Aurinkopuro Oy. Ladattavat tuotteet vain yksityiskäyttöön. Päiväkodit ja koulut erillisellä tarjouksella, puhelin 044 019 7496/Minna, minna.rimpilainen@mooli.fi.

Hinnat sis. alv 24 %. Hinta sisältää 3 latauskertaa/CD.