Minna Rimpiläinen

Logoart -taideterapiaohjaaja
Elämäntaidekouluttaja
Avekki -kouluttaja

Taiteen maisteri, Logoart –taideterapiohjaaja ja Elämäntaide –kouluttaja ja Avekki -kouluttaja Minna Rimpiläinen on ohjannut hyvinvointia tukevaa taidetyöskentelyä erilaisille ryhmille melkein vauvasta aivan vaariin asti: ADHD- ja Aspergernuorille, erityislapsille, erityisnuorille, mielenterveyskuntoutujille, ikääntyneille, aikuisille, eskareille, viskareille, alakoululaisille. Minna kirjoittaa elämäntaiteen merkityksestä:

”Olen matkainen. Kuljen kohti sitä, mikä minusta on tulossa. Kuuntelen ja kohtaan. Eksyn ja löydän. Kerron ja tunnustelen. Hengitän.

Elämäntaide -matkani täyttää tänä vuonna 19 vuotta. Niin kauan on siitä, kun ensimmäisen kerran koin ekspressiivisen taideterapian menetelmän. Opiskelin sitä sivuaineena Lapin yliopistossa. Siitä syntyi kipinä, halu oppia lisää, tehdä lisää, kertoa elämäntaiteen tavasta tehdä taidetta lapsille, nuorille, aikuisille. Kaikille. Kertoa sen, miten tärkeintä taiteen tekemisessä ei ole esteettisyys, taiteellisuus, uutuus, kauneus tai rumuus… Tärkeintä on matka, jonka kuljemme, kun teemme taidetta. Tärkeintä se, mitä elämme, kun teemme taidetta. Sitä on elämäntaide!

Taiteen maisterin opintojen jälkeen opiskelin Logoart -taideterapiaohjaajaksi. Sain uutta näkökulmaa siihen, miten erilaiset tavat työskennellä tukevat ihmisen hyvinvointia. Muotopiirustusta, märkämärälle-maalaamista, savityöskentelyä, piirtämistä. Lopputyön tein ADHD- ja Aspergernuorten ryhmän kanssa.

Tämän jälkeen matka jatkui Elämäntaiteen opintoihin – ja jatkuu yhä. Halu tehdä tätä lisää ja lisää, ohjata ja opettaa elämäntaide –työskentelyä erilaisille ihmisille ja ryhmille. Tästä elämäntaiteen verkkokurssista olen erityisen innoissani. Siitä, minkälaisen mahdollisuuden se antaa työskennellä omassa rauhassa jokaiselle ja samalla mahdollisuuden jakaa tekemäänsä, tulla nähdyksi, kuulua elämäntaiteilijoiden klaaniin.”